Lichaamsgerichte Trauma Therapiegroep

In zes bijeenkomsten werken aan je herstel 

In zes bijeenkomsten werk je in een kleine groep lichaamsgericht, stap voor stap aan de basis van je herstel. Je leert een aantal basisvaardigheden die nodig zijn voor je herstel.

De vaardigheden die je ontwikkelt hebben te maken met (emotionele) zelfregulatie; je grenzen kennen en respecteren; terugkomen als je in trauma energie of dissociatie terecht komt of zelfs voorkomen dat je erin terecht komt.

Met behulp van o.a. Lichaamsgerichte Traumatherapie met Somatic Experiencing en polyvagaal theorie, leggen we de fundamenten om een helingsproces in gang te zetten of een impuls te geven. Wanneer dit gebeurt in een veilige omgeving met gelijkgestemden zijn de voorwaarden aanwezig om dit proces te initiëren.

Het werken in een groep heeft als voordeel dat het helingsproces wordt versterkt. 

Dit traject bestaat uit zes wekelijkse groepsbijeenkomsten van een dagdeel. Vooraf heb je een telefonisch intakegesprek met mij. Daarnaast werk je tijdens deze periode procesmatig aan het verwerken van wat in de weg zit. Door speciale oefeningen en opdrachten ga je je draagkracht vergroten. Je kunt gaan onderscheiden wat van de ander is en wat van jou is. Je leert je eigen patronen kennen zodat je er vrij van kunt worden. 


Programma 

 1. De focus terug naar jezelf: Je grenzen leren kennen, en je eigen veiligheid en basis terugvinden. Je centrum vinden en hierin verankerd aanwezig kunnen blijven.
 2. Glinsteringen: Vinden en gebruik maken van dingen die kunnen helpen. Vaardigheden aanleren om in contact met je innerlijke kracht te komen en je te verbinden met je omgeving.
 3.  Zelfregulatie: Van overweldigd worden door je ervaringen, naar erbij kunnen blijven.
 4. Terugkomen uit de chaos: Hoe je het lichaam kunt gebruiken om te reguleren als je verdwaald raakt. 
 5. Vechten, vluchten, bevriezen en immobilisatie vóór je laten werken in plaats van tegen je.
 6. Integratie en een nieuwe toekomst vormgeven. 

Voor wie is deze groep?

Dit programma is bedoeld voor mensen die in groepsvorm aan zichzelf kunnen werken. Dit heeft voordelen: Je leert dan van elkaar en je oefent gelijk met je nieuwe vaardigheden in een veilige setting. Dit kan soms spannend zijn maar dat geeft niet, daar lopen heel veel mensen tegenaan.

Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat er weinig ruimte is voor het delen van inhoudelijke verhalen. We leren vaardigheden om met onze eigen trauma-energie om te kunnen gaan. Uiteraard zit je met lotgenoten in een groep, dus er is sowieso erkenning en begrip.

Het is ook belangrijk dat je voldoende innerlijke stabiliteit hebt om in een groep aanwezig te kunnen blijven. Als je hierover twijfelt, neem dan contact met mij op via het contactformulier onderaan deze pagina.


Praktische gegevens 

 • Locatie: Tolweg 2G, 3851 SK Ermelo
 • Investering: € 600,- (Zes bijeenkomsten inclusief een telefonische kennismaking)
 • Aantal deelnemers: 6
 • Data worden nog bekend gemaakt
 • Tijden: 09.30u – 12.00u. 

Begeleiding

 • Deze therapie groep staat onder leiding van Jerome Stoel. Jerome is opgeleid als Somatic Experiencing Practitioner trauma therapeut en hij heeft ook de verdiepende opleiding gevolgd tot vroegkinderlijk trauma specialist bij het Centrum voor Late Effecten Vroegkinderlijk Trauma (CELEVT). 

Aanmelden

Op dit moment staat er nog geen lichaamsgerichte therapiegroep ingepland. Wanneer je je aanmeld voor de wachtlijst voor deze groep neem ik contact met je op zodra de volgende ingepland staat.

Ook als er wel een groep ingepland staat wil ik je vragen om je via onderstaande knop aan te melden. Dit gaat via een vragenlijst en een kennismaking. Op deze manier kan ik inschatten of je in een groep komt die bij je past. Wanneer er meer aanmeldingen komen dan er in één groep passen, plan ik een volgende groep in.

Om de kans groot te maken dat de therapiegroep succesvol voor je wordt, heb ik voorwaarden en contra-indicaties geformuleerd. Hiermee krijg je helder of je bij mij aan het goede adres zit. 

Via onderstaande knop kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Hier zijn ook de voorwaarden en contra-indicaties te lezen.


Contact opnemen

Vanwege de grote drukte ben ik telefonisch niet goed bereikbaar. Graag voor vragen gebruik maken van het contactformulier hieronder.

Wil je jouw email-adres goed controleren? Als dit niet klopt kan ik niet antwoorden.

   

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.